NieuwsDrie jubilarissen bij Rejoice in Heemstede - zondag 31 maart 2019

Drie jubilarissen bij Rejoice

Nadat we zo’n twee jaar geleden al 5 jubilarissen hadden, kwamen er zondag 31 maart 3 bij. Guido de Zeeuw is 12,5 jaar geleden op ons kinderkoor begonnen. Toen viel al op dat hij prachtig kon zingen, nu zingt hij als tenor, nog steeds prachtig! Begeleid ons heel soms op zijn saxofoon. Regelmatig brengt hij een vrolijke noot in het koor, door zijn opmerkingen, maar ook weet hij op een serieuze manier met de muziek om te gaan. Want muziek is belangrijk voor Guido. En inmiddels is het hele gezin aangestoken en zingen zij allemaal graag bij ons.
 
Petra Bergamin is onze fluitiste. Zij begeleid ons elke zondagavond op de blokfluit. Met haar hulp studeert Rob de meeste liederen bij het koor in. Maar onze geschiedenis is langer dan dit. Samen met Rob deed ze verschillende muziek gerelateerde cursussen, begeleidde met Rob een tienerkoor, zong bij Mitswa in Nieuw-Vennep waar Rob dirigeerde. Als Rob en Sandra eens een keer niet kunnen, valt ze met alle liefde in en staat ze haar mannetje als dirigent. Samen met Sandra heeft ze ook een lange periode een kinderkoorschool geleid. Zij krijgt de medaille van 25 jaar.

Sandra Fase werd verrast met de gouden Gregoriusmedaille, hiervoor was de voorzitter van de KSSG (Kerkelijke Stichting Sint Gregorius) speciaal naar onze kerk gekomen. Sandra is al jaren lid van de werkgroep Kind-Koor-Kerk, deze werkgroep is onderdeel van de KSSG, waarvan Sandra inmiddels ook een aantal jaar bestuurslid is. Sandra zong vanaf haar 7delevensjaar bij haar vader, die ook dirigent was en samen hadden ze jaren muzikaal plezier bij veel verschillende koren. Op één van deze koren heeft ze Rob ontmoet en ook hij was dirigent, samen vervolgden ze hun voorliefde voor kerkmuziek. Tot op de dag van vandaag nemen ze deze taak met liefde op zich. Onder leiding van Rob en Sandra is Rejoice al ruim 12,5 jaar een fijn koor. Een koor voor jongeren vanaf de brugklas, maar waarbij ouders zeer zeker ook welkom zijn. Een belangrijk onderdeel van de repetities naast het zingen, is liedcatechese, uitleggen wat je zingt, waarom je het zingt en waarom op deze plaats in de liturgie. Van harte verdiend dus deze waardering voor 40 jaar actief bezig zijn met en voor kerkmuziek.
 
Aan alle jubilarissen van harte gefeliciteerd!


Terug naar de vorige pagina >