Onderstaande uitgaven kunt u bestellen door een e-mail te sturen.
Vermeldt u uw naam, adres, eventueel telefoonnummer, welk artikel u wenst en hoeveel exemplaren u wilt afnemen.
 

Haarlemmer Orgelboek

In mei 2010 verscheen op initiatief van de NSGV Haarlem-Amsterdam het Haarlemmer Orgelboek. De partituur bevat vijftien orgelwerken van Nederlandse componisten voor liturgisch gebruik. Naast vijf bestaande composities van de Hendrik Andriessen en Albert de Klerk zijn er nog tien nieuwe werken opgenomen.

Uitgegeven door Ascolta Music Publishing i.s.m. NSGV Haarlem-Amsterdam.
Haarlemmer Orgelboek, partituur
Formaat 29,7 x 21 cm
48 pagina’s

Prijs: € 19.50 (exclusief verzendkosten)
 
 

Haarlemmer Orgelboek, cd

In juni 2012 kwam een cd uit met de 15 orgelwerken uit het Haarlemmer Orgelboek (2010), gespeeld door Gemma Coebergh en Mark Heerink op het monumentale Adema-orgel van de Sint-Josephkerk in Haarlem:
5 bestaande werken van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk;
10 speciaal voor dit project gecomponeerde werken van
Bernard Bartelink, Jos Beijer, Wouter van Belle, Maurice van Elven, Luc Löwenthal, Daan Manneke, Jan Raas en Kees Schoonenbeek.

Uitgave Tuliprecords.nl i.s.m. NSGV Haarlem-AmsterdamHaarlemmer Orgelboek, cd
15 orgelwerken van Nederlandse componisten.
Uitvoerenden: Gemma Coebergh en Mark Heerink

Beluister, om een indruk te krijgen, drie werken van deze cd, gespeeld door Mark Heerink:

Prijs: € 15.00 (exclusief verzendkosten)
 

Kom en zing! Geloofsliederen voor kinderen – Muziekuitgave, hardcover

In mei 2015 verscheen de bundel ‘Kom en zing!’ als een gezamenlijke uitgave van de Kerkelijke Stichting St. Gregorius (KSSG) in het bisdom Haarlem-Amsterdam en Uitgeverij Adveniat Geloofseducatie BV.

Met notenschrift en vrolijke leeslinten.
Formaat 21 x 15 cm, twee leeslinten.
ISBN 978 94 9209 310 3

Vanaf 10 exemplaren: 5% korting
Vanaf 30 exemplaren: 10% korting

Prijs: € 19.50 (exclusief verzendkosten)


 

Kom en zing! Geloofsliederen voor kinderen – Tekstuitgave, paperback

In mei 2015 verscheen de bundel ‘Kom en zing!’ als een gezamenlijke uitgave van de Kerkelijke Stichting St. Gregorius (KSSG) in het bisdom Haarlem-Amsterdam en Uitgeverij Adveniat Geloofseducatie BV.
Met afgeronde hoekjes.
Formaat 21 x 14,5 cm
ISBN 978 94 9209 302 8

Vanaf 10 exemplaren: 5% korting
Vanaf 30 exemplaren: 10% korting

Prijs: € 12.50 (exclusief verzendkosten)
 

Twee psalmen van Jan Valkestijn

De bekende Haarlemse kerkmusicus Jan Valkestijn (1928-2017), voormalig magister cantus van de kathedrale basiliek Sint-Bavo in Haarlem, heeft in 2006 – in opdracht van de diocesane NSGV – twee motetten geschreven voor driestemmig gemengd koor (SAB) en orgel. Het betreft hier toonzettingen van twee psalmfragmenten met een vrijwel gelijke tekstinhoud (Psalm 9, 2.3.12 en Psalm 138, 1-3).

De componist schrijft hier zelf over:
"Psalm 138 klinkt in een vertrouwd modaal idioom. De ABA-vorm gaf me de mogelijkheid wat afwisseling te brengen middels een meer recitativisch middendeel. Het is de stijl die bij veel koren nog de voorkeur geniet.
Psalm 9 is geschreven in een meer tonaal verwijd, zwevend idioom. Het werkje is door enkele contrapuntische passages wellicht wat moeilijker dan het voorgaande; vooral wordt een beroep gedaan op de organist. Als hij kan spelen wat er staat, verstaat hij ook de kunst om daaruit een pedaalpartij te destilleren.”

De teksten komen uit de Nieuwe Bijbelvertaling (2004).
Wij menen dat Jan Valkestijn erin geslaagd is om met deze feestelijke motetten een waardevolle bijdrage te leveren aan het Nederlandstalige liturgische repertoire. Ze zijn met name geschikt voor de vele kerkkoren waarvan het geringe aantal mannelijke zangers het niet of nauwelijks mogelijk maakt om vierstemmig repertoire in te studeren, terwijl ze steeds op zoek zijn naar goede muziek.

 
 
 
 
 

Download hier gratis de partituur.
 
We bieden deze twee motetten hierbij gratis aan voor gebruik in de liturgie. Commercieel gebruik van deze partituren zonder schriftelijke toestemming van de KSSG Haarlem-Amsterdam is nadrukkelijk verboden.