Mariaconcert te Schagen
In 1519 werd de eerste Maria kapel op de Keins gebouwd. Nu, 500 jaar later, is de Keins-kapel nog altijd voor velen een belangrijke plek. Om dit te vieren geven wij, het Gregorius Koor, een Maria Concert. Onder leiding van dirigent Paul Sanders en organist Tjeerd van der Ploeg zullen wij vele Maria liederen ten gehore brengen. Hierbij nodigen wij u allen graag uit om naar ons te komen luisteren!
Het Maria Concert zal plaatsvinden op zondag 26 mei, om 15:30 uur, in de Sint-Christoforuskerk te Schagen. Wij hopen voor een volle kerk te mogen zingen!
 
 
Orgelconcerten Sint Josephkerk te Haarlem 
 
Ook dit jaar vinden er verschillende orgelconcerten plaats in de prachtige St. Josephkerk. De toegang is gratis, na afloop zal er een collecte gehouden worden. U vindt de kerk in de Jansstraat 41 te Haarlem.
Meer informatie per concert vindt u hier en in de agenda vindt u de aanvangstijden per concert.
 
Liturgisch Muziekfestival Heiloo
 

Op zondag 7 juli, 28 juli en 25 augustus vindt op het terrein van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo het Liturgisch Muziekfestival plaats.

De bedoeling van het festival is om mensen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met de liturgie en traditie van de Katholiek Kerk. En zo het mysterie zelf te laten spreken.
Zowel muzikale professionals, als jong talent laten deze dagen op hoog niveau liturgische- en klassiek religieuze muziek horen, passend bij het thema van de dag. Muziek voor jong en oud.

Van harte bent u uitgenodigd om deel te nemen op individuele basis of met het koor.
Meer informatie over de invulling van het programma, de tijden en kosten vindt u hier.
 
 
46ste  serie Zaterdagmiddagconcerten rond het Willibrordusorgel

(4 mei t/m 28 september 2019)
Op zaterdag 4 mei start in de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo aan de Leidsevaart de 46ste serie Zaterdagmiddagconcerten rond het Willibrordusorgel. De reeks wekelijkse concerten met afwisselende programma’s wordt voortgezet t/m de laatste zaterdag van september, 28 september.

De concerten beginnen om 15 uur (behalve het concert op 22 juni dat 20:15 uur begint), en duren ongeveer één uur. Traditiegetrouw is de serie gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Dit seizoen wordt er speciale aandacht besteed aan twee thema’s:
–     componerende organisten, waarbij sommige organisten eigen werken spelen, maar anderen composities van een bevriende collega-organist, en
–     Eugène Gigout en Charles-Marie Widor, twee symfonische, Parijse orgelmeesters.