Liturgisch Muziekfestival Heiloo

Op zondag 7 juli, werd door burgemeester Hans Romeyn, op het terrein van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo, het Liturgisch Muziekfestival geopend.

Het zonnetje kwam voorzichtig door de wolken en de burgemeester opende in het Groene dorp Heiloo, met een toepasselijke groene schaar het festival. Daarna zegende Mgr. Hendriks het festival in. Op verschillende plaatsen op het heiligdom kon men kennismaken met muziek uit de Baltische Staten en Rusland. Een fantastische gelegenheid om eens kennis te maken met muziek die we niet alledaags horen.

De volgende dag zal op 28 juli gehouden worden, dan staat muziek uit Ierland en Iona op het programma.
Meer informatie over de tijden en kosten vindt u hier.
Foto's van deze dag vindt u in ons Fotoalbum.
 
 
 
Maria Magdalena 

In het oudste stukje Zaandam (de Klauwershoek) staat de oudste kerk van de stad, daterend uit het midden van de 15e eeuw. Nu is dat een protestantse kerk, oorspronkelijk was deze gewijd aan Maria Magdalena. Toen in het begin van de 18e eeuw de katholieke eredienst weer werd gedoogd (maar daarvoor moesten wel smeergelden worden betaald), werd aan een pad, wat achteraf, een houten schuilkerk gebouwd, natuurlijk ook gewijd aan Maria van Magdala. De kerk staat er nog: aan het Papenpad (!) Al snel ging ook deze kerk verloren voor de Rooms-Katholieken, want de kerk kwam in handen van de oud-katholieken. Aan het eind van de 19e eeuw werd dan eindelijk een kerk in Zaandam ingewijd voor de R.K. eredienst, aan ’t Kalf, en natuurlijk kreeg ook deze de naam Maria Magdalenakerk. Hij staat er (gelukkig) nog.

Lees meer
 
 
 
Orgelconcerten Sint Josephkerk te Haarlem 
 

Ook dit jaar vinden er verschillende orgelconcerten plaats in de prachtige St. Josephkerk. De toegang is gratis, na afloop zal er een collecte gehouden worden. U vindt de kerk in de Jansstraat 41 te Haarlem.
Meer informatie per concert vindt u hier en in de agenda vindt u de aanvangstijden per concert.
 
46ste  serie Zaterdagmiddagconcerten rond het Willibrordusorgel
(4 mei t/m 28 september 2019)

Op zaterdag 4 mei start in de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo aan de Leidsevaart de 46ste serie Zaterdagmiddagconcerten rond het Willibrordusorgel. De reeks wekelijkse concerten met afwisselende programma’s wordt voortgezet t/m de laatste zaterdag van september, 28 september.

De concerten beginnen om 15 uur (behalve het concert op 22 juni dat 20:15 uur begint), en duren ongeveer één uur. Traditiegetrouw is de serie gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Dit seizoen wordt er speciale aandacht besteed aan twee thema’s:
–     componerende organisten, waarbij sommige organisten eigen werken spelen, maar anderen composities van een bevriende collega-organist, en
–     Eugène Gigout en Charles-Marie Widor, twee symfonische, Parijse orgelmeesters.